Gästblogg: Carl-Johan Falk berättar från Sarajevo, del 1

I år är det 100 år sedan de ödesdigra skotten i Sarajevo, avfyrade av en ung människas hand, satte hela Europa i brand. Just nu möts närmare 200 ungdomar från 17 länder i Sarajevo för att proklamera ett annat budskap till världen – ett budskap om fred. Prästen Carl-Johan Falk ger en rapport från resan med honom och en liten grupp andra från Svenska kyrkan.

20140729_083034_resized
Ungdomarna från Sverige.

Efter en mer än 14 timmar lång resa som korsat fyra landsgränser anlände vi slutligen igår kväll till målet för vår resa: Sarajevo i Bosnien-Herzegovina och ungdomsmötet Go4Peace.

I år är det 100 år sedan de ödesdigra skotten i Sarajevo, avfyrade av en ung människas hand, satte hela Europa i brand. Nu 100 år senare är närmare 200 ungdomar från 17 länder samlade för att proklamera ett annat budskap till världen – ett budskap om fred.

Det är ett ambitiöst möte som har stor tilltro till de hitresta ungdomarna. På onsdag ska musikalen ”Streetlight” framföras av ungdomarna. Till hjälp finns den Italienbaserade internationella performing arts-gruppen Gen Rosso. Mitt i allt detta sker de små samtalen om det stora frågorna i alla de möten som uppstår.

Det är spännande dagar som väntar vår grupp på åtta personer. Om tillfälle ges kommer fler uppdateringar.

Carl-Johan Falk
Präst i Kiladalens församling

20140729_081147_resized 20140729_082943_resized

This entry was posted in Gästblogg, Möten. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>