Hur man kan läsa Evangelium

Tidskriften Evangelium innehåller mycket långläsning. Det innebär för många ett hinder – att läsa på datorskärm. Ett alternativ är att skriva ut sidorna. Det gjorde jag mycket förr med artiklar – jag skrev ut dem i a5-format (två spalter på ett liggande a4) eftersom a5 är en bättre läsbredd än a4. I Evangelium finns en enkel Skriv ut-version under varje artikel.

Med teknikens hjälp finns förstås bättre lösningar. Ett sätt är att öppna själva webbsidan i din smartphone eller surfplatta. Det funkar. För smartphone finns Evangelium i en funktionell mobilversion. Men det allra smidigaste för just läsning av längre stycken är att nyttja någon av de olika tjänster som kan göra webbsidor mer läsbara. Instapaper är en. Själv använder jag en som heter Pocket. Genom ett litet tillägg i webbläsaren kan jag klicka på en knapp för att lägga till den i min läslista. Då får jag den dels i ett väldigt lättläst format på datorn, men också direkt tillgänglig på mobilen och surfplattan genom den app jag installerat där (finns till Iphone, Ipad, Android). Se bilderna nedan för jämförelser.

Läs, och reagera sen! Dela på Facebook, Twitter, Google+, skriv ett blogginlägg på din egen blogg och dela dina tankar. Skriver du på din blogg – skicka gärna ett meddelande till oss på Facebooksidan eller @Evangeliumse så att vi ser det (och kan sprida det vidare).

Tidskriften evangelium på min läsplatta, i appen Pocket, vitt tema.
Tidskriften Evangelium på min läsplatta, i appen Pocket, vitt tema.
Tidskriften Evangelium på min läsplatta, i appen Pocket, svart tema.
Tidskriften Evangelium på min läsplatta, i appen Pocket, svart tema.
Tidskriften Evangelium på min dator.
Tidskriften Evangelium på min dator.

 

About Pär Parbring

Präst i Skellefteå Sankt Olovs församling. Döpt i Svenska kyrkan, uppvuxen och konfirmerad i katolska kyrkan. Rekonverterade och blev präst. Fortfarande en ganska katolsk lutheran. Snöar lätt in på många saker, allt från enstaka grekiska ord i bibeln till mixtrande med android-mobiler.
This entry was posted in Om Evangelium. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hur man kan läsa Evangelium

  1. Sofia Lilly Jönsson says:

    Finns fortfarande Google+?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>