Läsecirkel Min faders hus: 1

Jaha, hörrni! Då var det måndag kväll och jag sitter med mitt exemplar av Kerstin Norborgs roman Min faders hus. Det är en pocket utgiven på En bok för alla (visst har det förlaget gått i graven någon gång de senaste åren?) som kostade mig, enligt prislappen, 10 kronor. Minns inte vilket antikvariat jag köpte den på; kan ha varit det där i Visby nedanför Stora Torget om ni vet. Brukar köpa böcker där inför båtresan till fastlandet.

Eftersom detta är första dagen får det bli ett prov. Jag säger såhär: till på torsdag ska vi läsa de första drygt tjugo sidorna. I min utgåva slutar sidan 31 med meningen: ”Bokstäverna flöt över pappret och han var säker på sin sak”. Dit läser vi.

På torsdag bloggar jag igen, och skriver mina intryck om dessa första sidor. Då får också någon annan läsare ta över stafettpinnen och skriva nästa gång. Hör av er till mig sofia@tidskriftenevangelium.se eller skriv här i kommentarsfältet så att jag vet i förväg vem som vill göra det. Först till kvarn.

Trevlig början på boken!

About Sofia Lilly Jönsson

Musikvetare och kulturskribent i Stockholm, chefredaktör och ansvarig utgivare för Evangelium. Döptes en månad gammal, förstod varför trettio år senare.
This entry was posted in Läsare, Läsecirkel. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>