Rymden expanderar

rymdenUpptäckte ni någonsin Rymden? En tvättäkta kulturtidskrift, fast på nätet, har lagt ner sin verksamhet efter två år utan pengar. Rymden imponerade på mig som av någon anledning stötte på tidskriften och följde den redan från början. Redaktionen var bra på att hitta rätt ton och rekrytera skribenter och fotografer, men dålig på att söka stöd för sitt arbete. Det ska inte ligga den till last. Vi har alla ansvar för att skapa ett samhälle där drivna kulturprojekt ska ha en chans att finnas. Följ pengarna och fundera över varför det inte är så.

Det kommer sig av att vi, under två år, har arbetar med tidningen många timmar varje dag, utan någon lön och med endast en väldigt blygsam sådan vid sidan av. Rymden är sprunget ur vilja och ädel energi, men nu, när Rymden är som bäst, känner vi att det får räcka.

Undrar vad de gör nu. Jobbar som personliga assistenter, delar ut post, pluggar med studielån. Det vanliga, om man inte rekryteras uppåt in i kommersiell media.

Poeten Magnus Carlbring kondolerade avvecklingen på Twitter men noterade samtidigt: Rymden läggs aldrig ner. Den expanderar.

About Sofia Lilly Jönsson

Musikvetare och kulturskribent i Stockholm, chefredaktör och ansvarig utgivare för Evangelium. Döptes en månad gammal, förstod varför trettio år senare.
This entry was posted in Evangelium kommenterar. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>