Skrivverkstad i Djurgårdskyrkan: Predikan, 25 juli

På fredag pratar vi om predikan som genre i skrivverkstaden på Djurgården. Då kommer prästen Lars Collmar, uppskattad predikant i Adolf Fredriks församling och i tv. Han säger att han inte skriver predikningar längre utan kastar sig ut och talar fritt.

Komikern Conan O’Brian berättade i en intervju nyligen säga att när ett skämt uppstår i stunden, mellan den som uppträder och publiken, så finns det inget skrivet skämt i världen som kan slå det. Ingen är roligare än det som uppstår i stunden. Därför litade han mycket på improvisationen, även om den kan gå fel.

Lars har inte lämnat några tips i förväg på predikningar som vi kan läsa eller höra på. Därför lämnas härmed frågan till er, kära läsare, om ni har några länkar till sådant som är inspirerande (eller kanske avskräckande?). Kommer det något så lägger vi upp det här.

 

This entry was posted in Evangelium, Rum, Sommarkyrkan. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>