Variation på temat

Här är några av de reaktioner som kommit efter SvD:s artiklar om Kinna, kyrkan och homosexualitet, som Sofia kommenterade igår.

Maria Küchen skriver en anteckning på facebook: ”Älska varandra: en kommentar till händelserna i Kinna”.

Erik Johansson, missionssekreterare i EFS, skriver på sin blogg om när biskopar börjar styra över hur kristna får läsa sin bibel.

Sara Blom tydliggör på tankesmedjan Aeropagen vad kyrkomötet beslutat om hur kyrkan bland annat ska motverka diskriminering pga sexuell orientering.

Själv är jag förvånad över att kyrkoherden i Kinna inte tar tydligare avstånd från det fruktansvärda som det omskrivna paret blivit utsatta för. Oavsett vad hans hållning i äktenskapsfrågan må vara. Även om det, som han säger, knappast är de mest hängivna gudstjänstdeltagarna som utfört gärningen. Vi vet förstås inte allt han har sagt. Bara det som speglas i artikeln.

Och samtidigt trött över hur SvD buntar ihop olika saker med varandra. Att det till exempel inte framkommer att församlingen (även i Kinna) faktiskt ordnar med vigselpräst. Att paret i fråga fixar en egen ”inhyrd” präst är en annan fråga.

”Alla är inte som jag.” skrev Sofia. Det är förstås en hållning som behövs på flera sidor av en debatt.

About Pär Parbring

Präst i Skellefteå Sankt Olovs församling. Döpt i Svenska kyrkan, uppvuxen och konfirmerad i katolska kyrkan. Rekonverterade och blev präst. Fortfarande en ganska katolsk lutheran. Snöar lätt in på många saker, allt från enstaka grekiska ord i bibeln till mixtrande med android-mobiler.
This entry was posted in Evangelium kommenterar. Bookmark the permalink.

Comments are closed.